Van Gieten naar Emmen/Erm
Nog voor mijn vertrek met het ritueel van inpakken - wat neerkomt op stevig proppen, stampen en afwegen of beide tassen ongeveer even zwaar zijn - een kort telefonisch interview met RTV-Oost. Wat ben ik toch een oen: vergeet ik weer het rekeningnummer en de site duidelijk aan te geven en ik heb geen num-mer om terug te bellen. Niets aan te doen. Afscheid van de waarnemende gastvrouw en een zonnige dag tegemoet.

Ik ben nu regelmatig met mijn gedachten thuis; het zal vreemd zijn en zullen de twee poezen zich misschien verwijtend van me afkeren; hoe is het met kinderen en kleinkinderen; ik weet niet eens of ik wel weer thuis wil zijn, zwerven ligt me wel. Wel ben ik geloof ik een beetje moe: er kunnen weinig nieuwe indrukken bij, ik rijd kerken en galeries nu voorbij (die eerste zijn trouwens toch meestal dicht).
Al met al ben ik wel ver gevorderd, maar er is nog toch zo’n 10% te gaan en er kan nog steeds iets gebeuren; ik moet alert blijven in het verkeer zoals ik ook steeds voorzichtig ben met trappen en douches: ik wil niet vallen.
Vandaag heb ik een flink stuk voor de boeg. Ik wil liefst een eind voorbij Emmen komen, omdat ik 12/6 naar Ommen wil, maar ook de vlindertuin in het Noorder-park bezoeken.

 

De lucht is blauw, de temperatuur is opgelopen, ik vorder gestaag. Ik voel dat in deze streek veel gebeurd is en kom in Borger weer een gedenkteken tegen, leg er een steentje. Mijn route gaat door bos, afgewisseld door grote open stukken, grassen, soms wat hei. Hier en daar liggen kleine hunebedden, geregistreerd en van een uitleg voorzien. Gelukkig is er veel schaduw op mijn pad, want ik begin het weer behoorlijk warm te krijgen, kom na 35 km. puffend in Emmen aan. Bij de dierentuin is geen echte fietsenstalling, zeker geen bewaakte; op goed geluk zet ik mijn fiets niet te ver van de ingang.
Zoals ik weet, is de vlindertuin direct na de controle; dat komt me goed uit want ik ben een beetje moe. En dan ga ik ook nog de tropische temperatuur van de vlinderkas in, maar ik vergeet de warmte omdat het gefladder en de kleuren van de vlinders zo fascinerend zijn. Wat zijn er veel mooie en heel grote, soms met perfecte camouflage (heet dat niet mimicry?). Ik kijk m’n ogen uit en waardeer nu mijn nieuwe digitale camera; kan maar raak klikken en zal later wel zien welke goed gelukt zijn.
Natuurlijk kijk ik nog verder rond zoals in het geologische biochron met veel mineralen en skeletten van dinosaurussen; buiten de olifanten, nijlpaarden en stokstaartjes (wat gaat er in hun om; ik wou dat ze me konden vertellen hoe ze hun leven in de dierentuin vinden). Maar ik dan ben zo warm en moe dat ik na mijn middagijsje languit op een bank wat rust zoek.
Na meer dan twee uur staat mijn fiets nog net zoals ik hem achterliet, hoera! Als ik Emmen uitrijd, zie ik een internetcafé, daar wil ik wel even gebruik van maken.
Maar ik moet er n.b. staande werken en dat voor 50 eurocent per kwartier; ik kijk dus alleen even de nieuwe post door. Hoe ver kan ik nog rijden?
Het adresboek van Vrienden-op-de-fiets heeft in Emmen veel adressen, ook in Coevorden. Daartussen slechts enkele in Erm (ook ik had nog nooit gehoord van dit plaatsje). Voor Emmen is het nog te vroeg en Coevorden durf ik niet aan, dus wordt het Erm; een telefoontje is genoeg, ik ben welkom.
Geluk bij een ongeluk: in het minidorp Erm is zelfs een restaurant, tja helaas: op maandag gesloten, maar het Chinese restaurant er vlakbij is geopend en op het terras buiten is ruimte genoeg. Een mevrouw groet me nadrukkelijk; ze had net op de radio over mijn tocht gehoord. Ik word heel vriendelijk bediend, het meisje (ze vertelt dat ze nog op school zit) vindt mijn tocht en doel prijzenswaardig en komt me later achterna om haar fooi voor War Child te bestemmen.
Langzamerhand heb ik een aardig bedrag contant gekregen, heel leuk hoewel dat oorspronkelijk niet mijn bedoeling was.
Het is nog zo lekker buiten; ik heb nog tijd om een eindje rond te fietsen voor ik naar mijn gastadres ga. O fijn, in de voormalige boerderij krijg ik een kamer op de begane grond met een buitendeur; ik kan mijn tassen dus zo voor de deur er af pakken, dat scheelt een boel gesjouw.

Er komt nog een gezelschap van twee echtparen uit Rucphen. We drinken samen thee op het terrasje voor mijn kamer, wisselen ook ervaringen uit (zij gingen wel over de Afsluitdijk, wind tegen wat ik al voorvoeld had en niet wilde). Er wordt veel gelachen en het is gezellig, al kan ik zeker de helft van de Brabantse tongval niet verstaan. Het wordt fris; het is bedtijd.

Всемилостивому создателю благоугодно было ниспослать на меня ревматизм, и я возгордился,-ответил вольноопределяющийся.

У меня такое ощущение, будто меня избили,-жаловался фельдкурат,-и потом жажда.

Он, видать, перерубил веревки старым топором.

Но в одном эта рыба отличалась от акулы она плыла не так медленно, как акула.

Крики смолкли, и наступила относительная тишина.

А шофер, напротив, все норовил на Ильина в зеркальце заднего вида глянуть, Ильин то и дело ловил его любопытствующий взгляд когда пролетающие мимо фонари отражались в том зеркальце.

Постоял секунду на четвереньках, потом сел.

Упав в кратер, я ощутил, что жезл находится совсем рядом.

Когда он пытался угадать, как сообщить об этом шефу и как отреагирует шеф, не любивший проколов, из дома кто-то вышел.

Нет, просто из всех десантников ты единственный гражданский.

Однако ничего подходящего он не высмотрел, но слова теперь можно было различать, и у него сразу же создалось впечатление, что он оказался в помещениях для слуг.

Некоторое время он шел прямо, потом свернул в расщелину.

Возможно, в "скачать прослушать и и регистрации музыку"этой точке мы и расходимся, он отпил кофе.

Это было бы слишком даже для "Москва горячий ключ поезд"белого!

Нет, отвечала Энн, оно придумалось само.

Во "скачать альтернативную музыку музыку"всяком случае, за Родерика не выйду Еще бы!

Затем, стиснув зубы, я на четвереньках добрался до дальнего экрана Информационной сети.

Чемоданчик был заперт и без ключа.

К "Национальная Россия: наши задачи"тому же качество ткани тончайшее неотбеленное льняное полотно показывало, что юноша скорее заботился "Чужое проклятие"об изысканности туалета, чем о его практичности.

удивился Джонни и на всякий случай "Играй и наклеивай/Наши любимцы"втянул голову в плечи, понимая, что за такие вопросы полагается "Виноград идет на Север"бить.

Но что прошло никак не меньше часа, я мог заключить по величине огарка.

Если "Химия. 9 класс. Контрольные и проверочные работы к учебнику О.С. Габриеляна "Химия. 9 класс""честно, у меня озноб побежал по коже.

Пыль, приставшая к его густым кудрям, не смогла скрыть их блеск и красоту.

Те припасы, которые "50. Самые знаменитые страны Древнего мира"плавали на воде, были подхвачены либо акулами, либо другими прожорливыми хищниками океана.

Более того, пока русские позволяли себе такое, президент получил от Великобритании протест относительно особо жестоких действий одного из американских агентов.

Мой меч, более древний, он тоже обладал магической силой.

Это восклицание было у всех на устах, хотя его нельзя было расслышать из-за шума.

Да, это действительно впечатляет, проговорил Джек.

Вперед, рявкнул один из солдат.

На третий день пани Мюллерова доложила доктору, что Швейку еще хуже.

Может быть, они вызвали в нем воспоминания о давно ушедших временах.

Доктор не велел вас беспокоить, но я.

Если это правда, тогда у меня найдется козырь, какого вы никак не ждете.

Хикмэн сразу распознал, что это костер на привале индейцев.

Отлично, Швейк,-сказал поручик, играя с собакой.

Сципион подумал, что я собираюсь возвратиться в Бринджерс.

Однако, он по-прежнему находится "игра гонки скачать на телефон" в нем.

Никто не хочет причинять "игры на одного игрока драки" тебе вреда.

Было бы лучше, если бы здесь было "игра бой с тенью бесплатно" побольше корейцев, пояснил он.

Дома были очень симпатичные, "Скачать музыку из матрице" с розовыми ставнями и пастельных тонов стенами, со множеством красных и желтых цветов за "скачать бесплатно руки вверх без любви" белыми заборчиками.

Возможно, американец и выполнит задуманное, но, безусловно, погибнет при этом и сам.

Позвольте поздравить вас с успешным наступлением, господин Рабинович.

Ты совсем "Р Животные в зоопарке" не умеешь веселиться!

Мои параноидальные наклонности легко поддавались возбуждению, но с некоторых пор появилась возможность для их разгула.

Не сомневаюсь, что и вы его себе задаете.

Одел тот скелет, который мы нашли, в свою одежду, и сам "Прописи для самых маленьких. Пишем цифры по клеточкам" проткнул его колом.

Это стихийная и в чем-то демоническая сущность, лишь на время принявшая человеческий облик.

На этот раз призыв был услышан.

Laatst aangepast (maandag 18 november 2013 23:39)

 

Ommen
Niet te geloven: 7u. 's morgens een regenbui en een grijze lucht die meer neerslag belooft. Dat ben ik niet meer gewend na toch zeker een week zomers weer. Maar het is niet koud; matige wind.
Wachten tot de douche ter beschikking is; gezamenlijk ontbijt in de grote woonkamer met een verzameling uilen (allemaal anders dan de mijne). Veel grappen die zo vroeg grotendeels langs me heen gaan, te moeilijk verstaanbaar.
LF4 loopt vrijwel langs het huis, tot Hardenberg zijn de borden goed te volgen. Prettige binnenpaden, afwisselend door bos, af en toe zelfs weer hei, en langs essen.
Zomaar langs de kant van deze gewone weg zie ik ineens een bordje 'Toverhotel' en 'Mystieke schilderijen'. Dat intrigeert en ik stap af om een kijkje te nemen. Het hotel blijkt toegespitst op sprookjes en sprookjesfiguren; overal is wat te zien. Hoewel het niet de tijd van een rondleiding is, laat een vriendelijke medewerkster me toch zoveel mogelijk zien. Alle acht kamers hebben een eigen thema, zijn kleurrijk en met veel fantasie ingericht.
Ik kijk m'n ogen uit; helemaal blij vervolg ik mijn reis. Ik heb alleen een beetje spijt dat ik niet vroeg om gebruik te mogen maken van de w.c. want die zal ongetwijfeld heel bijzonder zijn.
Nadeel van dit soort routes: ze vermijden eventuele dorpen wat soms een fysiek probleempje zorgt. Aanbevolen eigenschappen voor sanitaire stops: mos of zacht bladerdek, varens, wat struikgewas - niet te dicht, zeker geen bramen, laat staan brandnetels - beslist gevrijwaard van muggen en mieren, een speld in een hooiberg dus en daarom genoegen nemen met een tweede (of derde) keus.

 

Bij het Stientjeskanaal moet ik overgaan op LF9, maar die blijkt onvindbaar. Dan maar gewoon rechttoe, rechtaan langs het kanaal, saai en winderig, maar de zon schijnt alweer.
Coevorden, met gerestaureerde vesting: croissant kopen, bibliotheek is gesloten, zou er een internetcafe zijn? Ondanks vroegere ervaringen VVV raadplegen en ja, dit keer met resultaat! Ik krijg het adres van een heel nabijgelegen internetcafe. Prima geoutilleerde plek: fris, veel pc's (alle voorzien van een stoel), zelfs mogelijkheidom koffie, thee, cup-a-soup en zoete versnaperingen te kopen.
Ik werk er anderhalf uur, hier betaal ik de helft van de prijs die in Emmen gevraagd werd.
Intussen viel er regen; nu is het droog maar wat naargeestig grijs. Een telefoontje is gelukkig voldoende om een slaapplaats in Ommen te kunnen krijgen op een adres dat ik van een vorige vakantie ken.
Ik vind hier de aansluiting met LF9 weer. Op naar Hardenberg; maar dan laten zowel de LF-routebordjes als de VVV me in de steek.
Na een kleine pauze met warme chocola - het is ineens enkele graden kouder - neem ik dan maar de ventweg langs de behoorlijk drukke doorgaande autoweg.

Een poging om een andere route te vinden door het bos, mislukt en kost me een flink stuk terugfietsen, maar heerlijk om de frisse lucht en de geuren van het bos in te ademen. De vogels fluiten; mmm de kamperfoelie bloeit, een van mijn lievelingsbloemen.
Ik hoor nu wel steeds het geluid van de auto's en de weg is akelig recht met tegenwind - de wind lijkt nu definitief gedraaid - maar fiets toch prettig, want er is bijna steeds een afscheiding met bomen en struiken en ik hoef me geen zorgen te maken of ik niet een bordje of paddestoel mis. Gek idee, over deze straat is mijn oudste kleindochter vele malen naar en van school gefietst; een flinke afstand Ommen-Hardenberg!
Een korte pauze voor een kop koffie, daar keek ik naar uit. Dan weer: gewoon doorgaan, beetje saai maar het ritmisch trappen werkt harmoniserend.
Rond 19u. fiets ik door Ommen; ik kan het niet laten even langs het huis waar mijn dochter en haar gezin een paar jaar geleden nog woonden, te rijden. Dezelfde straat, hetzelfde huis, maar totaal anders, ik heb er niets meer te zoeken/vinden.
Hapje eten in het stadje waar vrijwel alle bewoners en toeristen binnenshuis lijken te zijn. Hartelijke ontvangst op het gastadres. Hulp met de bagage, prettige kamer, fijne douche.
Ik ben blij dat ik er ben, voel de 67km. wel. Ik lees en schrijf in het gastenboek en bekijk verlekkerd de goedgevulde boekenkast; noteer een paar titels want voor lang lezen ben ik te moe, dus zoek ik mijn voorlaatste logeerbed op.

Это конец, понял президент, но попытался сделать хорошую мину при пло-хой игре.

Я думаю это даже лучше, когда два таких желания совпадают.

Тем временем подошел и человек в гольфах.

Этот человек, неколебимо произнес Чиун, осквернил священную персону Мастера Синанджу.

Бальбек Гусев въехал в Форт Пикенс на носилках.

Убедившись, что все рассчитал верно, Римо наконец потянул кольцо.

Конечно, мне предстоит это выяснить.

Здесь властвовала древняя магия, и это создавало гнетущее ощущение.

Но самая потеха начнется, когда придет время снова заняться "игра бургер мания"Лаваллетом, подумал он.

Я сидел от вас через проход, объяснил он.

Это сложная живая машина неизвестного назначения, которая обманом заманила тебя в очень опасную ситуацию.

Я думаю, что он не так уж неуязвим.

Несомненно, передо мной коллекция папаши Бассета.

У выхода она заметила на стене Обращение к персоналу НААНа.

Она сжала его руку и отпустила ее.

Сравните, какие возможности у нас и у властей,-сказал Акман.

стойко отвечал Билл, чувствуя, как кто-то могучий ворочает в его желудке колом.

От трения камера оплавилась, а пленка сгорела.

Дыхание его хрипло, из горла вырывается судорожный всхлип.

Я стал догадываться, что колониста, скорее всего, из меня не выйдет.

Мозг Билли лихорадочно работал.

Когда она раскланялась, зал взорвался аплодисментами.

Хоть ты и больше куска баранины и, несомненно, не такой вкусный, я могу тобой разговеться.

Я передумал, да и дела у меня еще есть.

Сквозь замочную скважину Висенса увидела, что свет погас и сеньорита проскользнула в патио.

Все было легче, когда Беатрис была счастлива.

Ему было приказано не распространяться о том, что произошло в Синанджу, но он должен был следить за каждой реакцией Мастера Синанджу.

Но ведь вы знаете, что в нашем государстве военные власти всегда подчиняются гражданским, за исключением тех случаев, когда вводится военное положение; от этого же сохрани нас Бог даже и здесь, в Техасе.

Она имела совершенно круглую форму, около пятидесяти ярдов в диаметре.

Этот караван вели женщины и мальчики-подростки, а следом бежали собаки и крикливые ребятишки.

Новые лассо обвились вокруг шеи быка, опутали ноги, и наконец его безжалостно опрокинули на землю, и он уже не может шевельнуться.

Капитан, правда, называл ее ``мадам'', но он, очевидно, "мантры скачать музыку" незнаком с ней, так же как и с французскими обычаями, иначе в "gta 3 игра скачать" таком неясном случае он назвал бы ее ``мадемуазель''.

Римо не обращал на это никакого внимания.

Так поняла эти строки креолка ведь и ее сердце сгорало от любви.

Обычно приводимый текст Нового "скачать песню группы блестящие" Завета сопровождали множеством апокрифов, добавив другие произведения, источник которых не мог определить ни один "скачать русский казахский словарь" ученый.

Ты смотри не подходи слишком близко к берегу, а то можешь кувыркнуться в воду.

Laatst aangepast (vrijdag 08 november 2013 01:37)

 

13/6 vanuit Ommen
De geleende wekker maakt me wakker, ik ben nog erg slaperig; een douche en m'n haar wassen verfrissen een beetje. Alweer een eitje bij het ontbijt, dat zal ik straks wel missen.
Gastvrouw vertelt over de route; bij het afscheid krijg ik 7 Euro voor War Child!
Omdat de bank nog dicht is, ga ik naar het zeer excentrisch gelegen nieuwe gemeentehuis waar een oorlogsgedenkteken is. Mijn steentjes raken langzamerhand op.
De bank informeert me zonder omhaal over het saldo; ik krijg een brok in mijn keel: zoveel geld hebben mensen samen bijgedragen! Dit geeft me vernieuwde energie. Bij deze bank en de erbij gelegen kerk deel ik weer flyers uit; dan ga ik naar Vilsteren, grotendeels door het bos. Een mooie route al is het grijs, vochtig weer met slecht zicht. Het ruikt weer heerlijk.
Ik kies het stuk LF-route dat langs de Vecht voert, een prachtig, verstild landschap waar reigers zich thuis lijken te voelen; roerloos doen ze staand hun ochtendmeditatie.

 

Even voor Dalfsen vallen er dikke druppels uit de grijze lucht maar de bui zet gelukkig niet door en de temperatuur is prettig. Ik ontmoet een groep jeugdige, geretardeerde fietsers met begeleiders. De versierde fiets trekt aandacht en ze geven veel bijval; in vier dagen gaan zijn 100km. fietsen. Alweer vindt een flyer een hopelijk goede bestemming. In Dalfsen kan ik de bibliotheek niet vinden; de VVV geeft uitleg na het raadplegen van een naslagwerk. Maar het is onbegrijpelijk: het adres klopt niet en een voorbijganger moet me de juiste weg een eind verderop in een heel andere straat wijzen!
De bibliotheek gaat pas om 14u. open, dat duurt nog te lang, dan maar niet internetten, misschien kan het wel in Heino.
De bewegwijzering is slecht, maar mijn richtingsgevoel blijkt gelukkig goed. De zon is toch weer verschenen, zodat ik me luchtiger kan kleden; in deze streek zijn flink wat andere fietsers op pad.
Er is wel weer fikse tegenwind, maar ik heb er niet veel last van; de zon vrolijkt me op en het landschap is mooi. Ook hier weer die heerlijke, ook wat weemoedige geur van gemaaid gras en hooi; daar zit vast een speciale stof in.

Een jonge vrouw fietst me achterop en spreekt me enthousiast aan; ze heeft me op Radio Oost gehoord en stop me 5 Euro toe. Zulk soort ontmoetingen peppen me telkens weer op.
In Heino is de bibliotheek vlot te vinden; ik word er heel hartelijk ontvangen, krijg thee, kijk in m'n mailbox en schrijf een verslag, en hoef niets te betalen! Vandaag is het een beetje 'flyerdag' want een een bezoekster wil er graag een hebben.
Ik ben warm en moe, het fietsen gaat moeizamer, nergens zie ik een toeristisch bankje zodat ik uiteindelijk bij een benzinepomp vlak voor Raalte maar even languit op een picknickbank lig (niemand die op- of omkijkt).

Hier ben ik natuurlijk op bekend terrein, dat geeft de burger moed. Van de mooie omgeving met het vertrouwde coulissenlandschap geniet ik volop. In Heeten een heel korte stop voor een kop koffie want er dreigt een heel donkere lucht, zodat ik stevig doortrap.
Het kost moeite de gedacht aan onweer uit het hoofd te zetten; ik 'noteer' voortdurend waar ik eventueel kan gaan schuilen, kijk naar de wind en waarheen de bui zal gaan, tot ik het maar overlaat: misschien waait de bui wel over, al die zorgen zijn zinloos. Dat fietst minder vermoeiend en ik gun mezelf in Lettele een ijsje voor het allerlaatste stuk naar Colmschate. Ik wil niet dat iemand weet waar ik deze nacht ben; gelukkig ontmoet ik geen bekenden.
Mijn adres is bijzonder, vind ik; ik ben te gast bij mijn hoogbejaarde vriendin in Huize Salland. Zo kan zij toch mijn fiets zien en wat verhalen horen, want ze kan de krant niet lezen en zeker niet de website. De logeerkamer is vrij en staat tot mijn beschikking; hij is mooi maar ligt wel aan het eind van een heel lange gang en waar moet mijn fiets staan?

Geen nood: de fiets mag gewoon binnen op de gang en zo hoef ik niet te sjouwen met alle tassen. Deze oplossing verrast me; o ja natuurlijk, rollators hebben net zulke banden en kunnen ook een beetje vies zijn. Na al die weken is het een blij weerzien met mijn vriendin; mijn Chinese afhaalmaaltijd kan ik nog heerlijk buiten op haar terrasje eten terwijl we van alles bespreken en mij de met veel humor betitelde 'bejaardenspeeltuin' getoond wordt (speciaal ontwikkelde gymnastiektoestellen voor buiten).
Het was een lange dag, 65 km., ik zal vast goed slapen, ben benieuwd naar morgen.

Правой рукой, не попадавшей в поле зрения камеры, он включил снимающую аппаратуру.

Он не замедлил использовать приобретенные знания.

Выключите мотор, и пусть капкан захлопнется.

За "Скачать сэмплы транса"Новой Чабиной на ветвях старой обгорелой сосны висел башмак австрийского пехотинца с частью его голени.

Римо влепил ему еще одну пощечину.

В течение ближайших двух дней, со всех концов мира поступили такие ужасные новости, что и представить себе было нельзя.

Ваше Величество, прошептал Франциско Браун, целуя царственную руку.

Если это когда-нибудь произойдет.

Возможно, он найдет способ его разрешить.

Риджуей передал сказанное Робертсу и повесил трубку.

А теперь он еще увидел Чиуна и меня.

Она была стройная, белокурая, к ее складной фигурке очень шло платье из какой-то коричневой материи.

позвал Хогсон из-за угла, за который он удалился "Будильник онлайн скачать"вместе с Дерконом.

Я приехал сюда, чтобы убить Василия Рабиновича, "квартет и скачать спектакли"ответил он по-татарски.

Интересно, будет от тебя хоть какой-нибудь прок, сказал он.

Мне ужасно "пароль для нод 32 скачать бесплатно"захотелось снова как следует ему врезать, но это вряд ли что-нибудь изменило бы.

Он метался между двумя этими вариантами гибели.

Но мы должны сохранять свою помолвку в тайне.

На плоту стояла огромная бочка "Смерть меня подождет"и два-три небольших бочонка.

Так это Кэти Боуэн, замечательная, талантливейшая актриса.

Он человек, стойко выносящий невзгоды, и он должен знать, "Правила долголетия. Результаты крупнейшего исследования долгожителей"что он не один.

Экипаж был оставлен на борту "Искусство любви: 1001 совет для идеальных отношений. Разбудите ваши чувства"самолета, а пассажиров отвели "Алиса в стране чудес (+CDmp3)"в заранее приготовленные для этого помещения по всей территории острова если кому-нибудь "Кремль 2222. Легенды выживших"придет в голову мысль разбомбить остров, то куда бы ни попала бомба, погибнуть пассажиры самолета.

Как это ни странно, но мне совершенно не приходило в голову, что и мое положение не совсем обычно.

Римо почуял запах лука и чеснока и сделал шаг назад.

Он не привык, чтобы колотили в дверь его кельи.

Ну-ка, ребята, спойте что-нибудь!

Он будет ей выговаривать, а я не намерен этого допустить.

Когда Дилвиш произнес заклятие до конца, свет стал волнообразными движениями отступать, растекаясь во все стороны.

Если Долли и впрямь может первой услышать откровения лорда Аффенхема, то сибирская тайга и не "скачать несет галя воду"Беловежская Пуща.

Рубин, очевидно, решил заставить "Скачать плагин виндовс медиаплеер"Барри подождать, "Скачать книгу перси джексон и похитители молний"пока он напишет письмо.

Только не мечтай о собственноручно "скачать derex 10"сваренной курице или о домашней овсянке.

В гарнизонной тюрьме многие сидели за кражу или мошенничество.

Здесь они чудесны, "скачать программу проектирование"каждое утро из Парижа.

Свертальф задергал хвостом и зашипел.

Все мы отчаянно цепляемся за собственную жизнь.

Продолжая держаться шоссе номер восемь, они въехали в город.

Сквозь усиливающийся грохот, я расслышал, как моя ведьма начала читать то, что написано на пергаменте.

Тогда делай, что должен, побыстрее, Саяк Кан, сказал Ким Ир Сен.

Со всех сторон она обнесена парапетом такой высоты, что он не мешает любоваться окрестностями, но ограждает от назойливых взоров прохожих.

Синий суконный сюртук полувоенного покроя, фуражка, пояс, на котором висели охотничий нож и два револьвера,-обо всем этом уже упоминалось при описании костюма и оружия капитана Кассия Колхауна.

Ма Ли высекла кремнем огонь "руки вверх я буду твоим зонтом скачать бесплатно" и разожгла очаг.

Взываю к тебе в "light allow скачать" юдоли печали моей.

При малейших попытках фельдкурата отколоть очередной номер, выскочить, например, из пролетки или отломать сиденье, Швейк давал ему под ребра, на что тот реагировал необычайно "скачать грузинские музыку" тупо.

Прошу назвать код,-сухо отозвался Смит.

Я упомянул об этом только потому, что в этих пещерах может быть весьма небезопасно.

На этот раз у "музыка скачать итальянские" нее есть основания не придерживаться аристократического обычая.

Именно такая радость охватила ее и в данную минуту.

Сколько бы он ни грозился отдубасить продажного Родерика, у него "Доброе утро, мама!" и в мыслях не было действительно прибегнуть к насилию.

Я не могу объяснить вам этого сейчас.

Чиун заметил, что Римо снял водолазку, и коснулся его горла.

Он будет "Ярость суккуба" рассматривать иск против меня.

Он хлопнул себя ладонью по губам.

Но только надо сначала дождаться "Происхождение языка. Факты, исследования, гипотезы" результатов.

Однако от него нельзя просто отмахнуться.

Если снова потеряетесь, спросите дорогу у полисмена.

Вокруг собралось человек двадцать.

Сегодня утром с ним разговаривала.

Она увидела, как Билл на цыпочках прокрался в комнату Генриха Восьмого, и с горечью подумала, что там ему "Проклятый дом" и место.

Laatst aangepast (zondag 13 oktober 2013 20:45)

 

14/6

Terug

Ik slaap nog vast als mijn vriendin me wakker klopt. Pas als ik lekker buiten ontbijt, kom ik een beetje bij.
Hoera: voor het laatst alle bagage inpakken! De gang is zo lang dat ik zelfs heel eventjes fiets; weer een ervaring: fietsen op tapijt. Mijn trouwe vriendin zit klaar om me uit te wuiven.
Het is heerlijk om in de buitenlucht te zijn, de zon schijnt. Vandaag ga ik grote stukken rond Deventer fietsen, want de officiele afsluiting in het Etty Hillesum Centrum is pas om 17u.
Wat is ook hier de omgeving mooi, oude bomen, groene weiden, bont vee. Op een bank in Bathmen zit ik in de schaduw om een gedicht af te schrijven en alvast belangrijke punten van de tocht te noteren. Ik ben binnen de grenzen van Deventer en tot 17u. incognito blijven lukt niet: een medelid van de Bathmense Kunstkring BBKK signaleert me en natuurlijk hebben we een gesprekje.
Na Loo - hier werkte ik een poosje op school, wat lijkt dat lang geleden; hoe zou het met die kinderen zijn - en Looermark een stukje Beusebergroute, want ik wil liefst onbekende stukken fietsen. Het is maar hoe je kijkt: echt nieuw is de route niet, alleen neem ik nu de omgekeerde richting van andere keren. En . . . komt daar niet een goede bekende? Ja, alweer 'gesnapt': een vroegere collega! Dat wordt een pauze van misschien wel een half uur staand op het fietspad. Want er valt veel te bepraten, ook op vakgebied, als je elkaar een jaar niet gezien hebt en beiden de tijd hebt. Prettig intermezzo; dat is het leuke van weer binnen eigen woongebied te zijn.

 

Verder naar Okkenbroek, stuk Oostermaatroute, stuk 4kerkdorpen-route, stuk Landgoedroute met een stop bij Tjoenerhof.
Het is nog steeds behoorlijk warm, maar de toenemende bewolking neemt neemt dreigende proporties aan; ik hoor zelfs gedonder en pauzeer in Diepenveen: het is tijd voor mijn middagijsje.
Vier uur, spannend! Via Lebuinusroute koers ik naar het eindpunt. Dicht bij de vertrouwde IJssel ontlasten de wolken zich alsnog; ik schuil onder bomen en kom tot de ontdekking dat mijn gsm geen netwerkverbinding meer heeft; dat moet lastig geweest zijn voor het 'ontvangstcomite'. Vier berichten: geroutineerd fiets ik al telefonerend het laatste mooie stukje langs de IJssel naar de Lebuinuskerk die trouw staat te wachten.
Er is nog net tijd om steentjes met lieveheersbeestjes te leggen bij het monument voor Etty Hillesum, en op het Grote Kerkhof bij het Indie-monument en het Verzetsmonument.

Aankomst
De Brink, enkele vriendinnen! Een paar studenten loodsen me naar de Roggestraat en oh . . . enorm gejuich komt me tegemoet! Ik schiet vol bij het zien van al die dierbare gezichten; er worden grote bloemenbogen opgehouden terwijl ik door een lint moet fietsen; het helse kabaal van fluitjes en toeters doet meteen mijn tranen stoppen. Gelukkig duurt dat lawaai niet al te lang; fotografen willen plaatjes, bloemen en een fles wijn worden me toegestopt. Zo feestelijk, moeilijk te bevatten!
Binnen in het Etty Hillesum Centrum is de ontvangst bijzonder hartelijk, ook de toespraak van wethouder Fleskens. Mijn eigen verhaal vind ik rommelig. Van de studenten die deze ontvangst samen voorbereidden - waarvoor hierbij ook mijn geschreven hartelijke dank - krijg ik een collage van foto's en gedichten. Daar ben ik echt heel blij mee! Er is ruim tijd om veel aanwezigen te spreken, de dorst te lessen en heel mooie en lekkere hapjes te eten, omdat Iris Heijmans, vertegenwoordiger van War Child, helaas opgehouden in een file. Des te verheugder zijn we als ze toch nog komt. Iris neemt de voorlopige cheque (zie 'nieuws') dankbaar in ontvangst en vertelt ons over War Child.
Voor mijn vertrek  met een vriendin naar Talamini, nog een laatste interview voor DTV.

Aan alles komt een eind; het is allemaal nog een beetje onwezenlijk: ik heb veertig dagen gefietst, ruim 1900 km. afgelegd en ben veilig en wel terug in mijn woonplaats; ook de fiets is in goede conditie, liet me niet in de steek: ik kreeg zelfs geen enkele lekke band.
Fijn, dat ik bij een van de dochters mag eten en nog verhalen kwijt kan; om 22.30u. kom ik dan eindelijk aan in Schalkhaar.
Ik was een beetje bang geweest dat m'n twee poezen me verwijtend de rug zouden toekeren, al werden ze goed verzorgd: 'ons zo lang alleen laten!'. Tegen die verwachting in begroeten ze me echt, zijn aanhalig, geven ongewoon veel kopjes en willen uitgebreid geaaid; dat doet me goed.

De piano zou er staan - want niemand had me brand of inbraak gemeld - daar had ik me op verheugd; heerlijk om de toetsen/snaren weer te laten klinken!
Is het adrenaline? Ik ben in elk geval nog te opgewonden om meteen te gaan slapen; vind dat een glas wijn ook wel verdiend is.

Ik voel me alsof ik geslaagd ben voor een examen, heel voldaan maar ook: wat nu...

15 juni 2007

Weer thuis

Vroeg wakker, allerlei beelden van gisteren en afgelopen weken verhinderen dat ik verder kan slapen. Het is prettig om rustig en ontspannen te kunnen ontbijten en een deel van de post door te nemen. Er is veel, drie stapels! Zakelijke post, tijdschriften maar ook veel hartelijke kaarten om me welkom te heten. Die lees ik natuurlijk het eerst, aandachtig, stuk voor stuk. Wat bijzonder zoveel attentie en belangstelling! Ik neem me voor die allemaal ordelijk te bewaren; in het gastenboek bijvoorbeeld, daarin is nog veel plaats.
Uitgebreid douchen en voeten verzorgen; net op tijd ontdek ik dat ik aan afspraak heb bij de kapper. Als ik dan toevallig ook nog een gratis demonstratiebehandeling van vingers kan krijgen bij de drogist, voel ik me heel schoon, als herboren.
Ik voel me wel thuis aangekomen maar moet erg wennen; zelfs sommige routinehandelingen gaan niet meer vanzelf. Ook moet ik niet vergeten straks boodschappen te doen om weer gewoon zelf te kunnen koken. Nu eerst rustig de cadeaux van gisteren bekijken, iemand heeft ook hier nog weer bloemen gebracht. Wat ben ik verwend; ik voel me een beetje jarig, maar toch het meest alsof ik een missie heb volbracht, een examen tot een goed einde heb gebracht.
Tja, het vervelende uitpakken; eerst de kleren maar, met pijn in het hart trek ik alle War Child-stickers ervan af. Fijn om een deel in de wasmachine te kunnen doen; eigenlijk heb ik niet eens veel vies gemaakt. Maar ik mis het fietsen; denk ook dat het niet goed is om ineens te stoppen. Het weer is er prima voor en uitpakken kan ik ook in etappes doen, om over opruimen maar niet te praten; er ligt heel veel, ook nog van voor mijn vertrek.
Weer op pad dus. Het fietst zo licht zonder alle bagage (alleen de slingers en het War Child vlaggetje herinneren aan de veertigdaagse), dat 30 km. bijna een 'makkie' is; ik geniet ervan.          's Avonds mezelf op DTV zien, gek! Dan nog weer wat notities maken om alle indrukken en belangrijke voorvallen waarvan ik wil leren, te ordenen; alles echt verwerken zal nog wel even duren.

Ik voel me tevreden en heel bevoorrecht dat ik deze Hartstocht heb kunnen maken. Dank gaat naar mijn benen, mijn fiets, mijn waterdichte kleding en tassen, de medewerkers van Saxion Hogeschool Deventer, de vele gastvrouwen en gastheren, de pers, mijn beschermengelen en natuurlijk alle sponsoren!

Dat zoveel mensen mij en War Child steunden blijft een hartverwarmende herinnering!

 

Я не какой-нибудь вольноопределяющийся Железный.

А я не понимала, о чем они толкуют.

Делает вид, будто его это и не касается.

Это могли быть врачи, адвокаты или просто праздные люди категория, нередко встречающаяся в Америке.

Америка многонациональная страна.

Мой жизнерадостный товарищ "Скачать программы звука"не мог развеселить меня, хотя я не боялся предстоящей схватки не это омрачало мою душу.

Вход туда охраняется часовым, а кругом люди "Негатор"толпа праздных зевак, которые во всех странах находят "Синяя птица"какое-то мрачное удовольствие быть "Планшеты для информационных стендов в групповой раздевалке"вблизи тех, кто совершил преступление.

Она сказала, что он и так уже "Стамбул. Путеводитель + карта"кричит.

Неожиданный звук заставил его обернуться, он словно не расслышал вопроса собеседницы.

Ее надо готовить иначе и в других масштабах.

Оказалось, однако, что отсутствие теоретической базы было ошибочным допущением, и выяснилось это уже к вечеру, когда Стил, запершись у себя в комнате, "Летние обманы"тщательно изучил все шестнадцать страниц парижской "Селеста"газеты.

И добрый Шиц из жалости к святому Яну из Непомук разбил стекло, вытащил статуйку святого, сунул под гимнастерку и отнес в лагерь.

Женщины уже устроили детей, сообщил он, становясь рядом с Чиуном.

Последний курс предполагает три часа занятий и, следовательно, считается основным!

По-прежнему он оглядывался назад, словно то, что делалось там, интересовало его гораздо больше происходящего впереди.

Должен признаться Кларисса, этот вопрос приходил в голову и мне.

С городом полностью прервана связь, на улицах танки.

На каждой из них сбоку привели в сознание, и она увидела, что ее мать мертва.

Так что, вторжению "скачать игры на псп через торрент на русском"демона ничто не препятствовало.

Если существуют ангелы, это самый прекрасный ангел на небесах.

Тихо,-сказал я выразительно,-или я выпущу тебе кишки.

Вымани его на улицу, а там как-нибудь задержи его.

Хотя на Белой Лисичке никому не разрешалось ездить, но "Скачать альбом потап и настя каменская"кто-нибудь из слуг мог тайком нарушить этот запрет и, взяв пони с лужайки, отправиться на свидание с индейцем.

Если его поведут туда, то не останется ничего другого, так советовала и Каталина, как сделать отчаянную попытку бежать дорогой.

Это был скелет взрослой коровы, ее кости были почти полностью очищены от мяса.

Наконец я попытался спокойно обдумать все, что видел и слышал.

спросил я с удивлением, полагая, что старик имеет в виду Галлахера.

взревел Земятин, а потом вдруг стих.

Что-то нужно сделать до того, как возникнет и возрастет их потенциальная возможность.

Вокруг свистел, делавшийся все холоднее, воздух.

Его работа важной не считалась.

Это против всех правил, которые я пытался тебе привить!

На твоем месте я бы об этом подумал.

Реджи знал, что на других людей сильное впечатление произвел бы результат этого действия, но он наблюдал за его источником.

И еще Смита ждал доклад ученых из министерства сельского хозяйства, и в нем содержались совсем хорошие новости, снявшие тяжкий груз с души Смита.

Чиун завел бы медоточивые "скачать темы для нокию х3" речи, но ты не такой.

Этот фильм был снят еще в сороковые, объяснил Бронзини, классика кинематографа.

Петух привязан так, что если умело ухватить его и дернуть, можно сорвать его с дерева; но сделать это совсем не просто, потому что и шея и голова "Фирма белый кот каталог" петуха намылены.

В таком случае "песни к юбилею скачать" боюсь, что мне придется самому туда проникнуть.

Но все же Римо сжал своего клиента достаточно сильно, чтобы тот почувствовал, что на него навалилась огромная гора.

скажу, не скрывая, это вторжение, возможно, означает начало чего-то гораздо более страшного.

Накануне суда в форт Индж приехал "Пока ты пытался стать богом… Мучительный путь нарцисса" еще один юрист и заявил, что он тоже будет защищать обвиняемого.

Лекарство было под рукой, и притом любое на выбор.

Он тоже "Сказки кота Мурлыки" был одет в легкую полотняную одежду, но не это явилось "Шпаргалка по уголовно-исполнительному праву" причиной моего отказа.

Эта долина наводит на мысль о прекрасном парке, насаженном рукой человека, и деревьев здесь как раз столько, чтобы украсить парк, не скрывая его прелести.

Наконец мы очутились среди "Яшкины дети" болотных кипарисов, окаймлявших озеро, и, обходя их толстые стволы, вскоре добрались до поваленного дерева.

Вряд ли мы сможем выбраться "Счастье быть мамой или 1000 идей, чтобы ребенок вырос любящим, умным, здоровым" из леса, не повстречавшись с индейцами.

Laatst aangepast (maandag 18 november 2013 23:39)

 

Deze Harts-tocht  heeft niet alleen een flinke financiële bijdrage kunnen opleveren voor War Child, maar heeft ook mijzelf veel gebracht. In het bijzonder dat onze levensstijl in Nederland gekenmerkt is door overvloed en veel mogelijkheden terwijl er maar zo weinig nodig is om gelukkig te zijn. Ik ben - weer thuis - dan ook driftig aan het opruimen geslagen en probeer eenvoudiger te leven wat nog niet altijd lukt. Af en toe gaat de t.v. toch aan en besteed ik naar eigen maatstaven te veel tijd aan de krant.

Als ik terugkijk op de Harts-tocht, voel ik me voldaan en heel tevreden omdat ik een plotselinge ingeving tot werkelijkheid heb kunnen brengen.  Verwezenlijkt zijn:
Aandacht voor War Child door de vele gesprekken onderweg en door berichten in de media, zowel kranten als t.v. en radio; in ruime mate geld voor War Child door de vrijgevigheid van vele sponsoren.
Mijn overtuiging dat er veel meer goede mensen zijn dan berichten in de media soms doen vermoeden, is volledig uitgekomen. Ik heb inderdaad talloze vriendelijke, behulpzame en gastvrije mensen ontmoet: mensen die me onderdak en maaltijden boden waarbij ik regelmatig ook hun huissleutel kreeg, medewerkers in restaurants die spontaan hun fooi voor War Child bestemden, mensen die hele stukken omfietsten om me een mooie route te wijzen, en niet te vergeten volwassenen en kinderen die me energie gaven door hun enthousiaste bijval! Deze ervaringen - ook het feit dat mijn fiets, versiering en bepakking onaangeroerd bleven zelfs bij  uren  'parkeren' - hebben mijn vertrouwen gesterkt.
Ook mijn verwachting dat het niet bijzonder moeilijk zou zijn om onderdak te vinden, is geenszins beschaamd. Veel mensen - op bijna de helft van de adressen - hadden tevoren uit zichzelf aangegeven dat ze me logies wilden geven; op de andere dagen vond ik dat zonder problemen bij een lid van 'Vrienden op de fiets'. De gastvrijheid was overal heel groot; het was een bijzondere ervaring, me overal zo welkom te voelen!
Het is moeilijk om kort iets te zeggen van al het moois dat ik onderweg zag. Het heeft me veel plezier gedaan dat Nederland nog steeds zoveel groen en mooie natuur heeft, mits je de doorgaande wegen mijdt. Kleine kritische noot: het kan zeker nog schoner worden als we altijd allemaal een eigen zakje voor afval meenemen.
Het was het weer dat soms boosdoener was; de eerste week door sterke tegenwind en voortdurende regenbuien, in het Noorden daarentegen door enkele dagen zon en heel hoge temperatuur. Dit was wel te verwachten in Nederland.
Mijn fiets heeft zich uitermate goed gehouden: geen enkele lekke band of ander ongerief. Grappig: de dag na aankomst viel het voorlicht uit, ook een jasbeschermer vond dat hij genoeg had gedaan en liet los. Ikzelf: ik kwam echt niet op mijn tandvlees thuis - integendeel, sommigen vonden dat ik er jonger uitzag en zso voelde het ook -  maar had wel kort na terugkomst tandheelkundige hulp nodig. Goed getimed!
Het valt me op dat de fietspaden in en om mijn woonplaats bepaald niet tot de beste van Nederland horen - te veel hobbels en gaten - geen fietvriendelijk klimaat. Wat dat betreft krijgt Tilburg een pluim van mij: het kan dus ook in een grote stad! 

Nederland kikkerland: ik heb het gehoord! De ooievaars blijken hiervan trouwens ook weer meer op de hoogte te zijn.
Nederland grasland: ik heb het geroken, de ongeevenaarde geur van gemaaid gras! Zoals bossen kunnen geuren, is trouwens ook niet te versmaden!
We zijn zo vrij als we ons voelen. Het was voor mij heel positief om veertig dagen te fietsen alleen met eigen indrukken en gedachten; ik voelde me vrij zo, zonder alledaagse verplichtingen en beslommeringen. Geen kranten, geen t.v. en hele dagen buiten in de natuur gaf contemplatie en rust, maakte het leven aanzienlijk eenvoudiger.
Om bij gedenktekens van WOII een meegekregen steentje te leggen, had een louterende werking; alsof ik daarmee erkenning kon geven de mensen die het leven hadden gelaten en de vrijheid niet meer hebben kunnen meemaken.

De meeste mensen bleken goed op de hoogte van het werk van War Child, kinderen vaak zelfs beter dan volwassenen; hun bijval deed goed.
Ik ben heel blij dat ik deze tocht heb kunnen maken en dat ik hiermee ook een klein steentje kon bijdragen aan een belangrijk wereldwijd project voor kinderen die zoveel verschrikkelijks moesten meemaken!

Ik hoop dat je deze website en die van War Child af en toe met een bezoek wilt blijven vereren.

 

Он "кредит нецелевой"забыл, куда он положил ручку, но не хотел, чтобы Смит об этом знал.

Ему нравилось чувствовать "Скачать новую клубные песни"ее прикосновение.

Да, разговор у них был, и одному Богу известно, "Скачать альбом филипп киркоров"порешили ли они, что это их последняя встреча.

Тем не менее говорили, что теперь он стал еще скупее.

Дьяволы "Игра зомби мания играть"падали, кувыркались, вскакивали, орали.

А потом подметил, что у них вообще нет ни морщинистых, ни лысых.

В "Без регистрации и смс кино скачать"этом происшествии не было ничего противозаконного, разве только нападение на телевизионщиков, но с этим легко может справиться местная полиция, если, конечно; она сумеет найти свидетеля.

Мне случалось "Музыка релакса скачать"бывать и не в таких переделках.

взлетных полос двигались авиалайнеры.

Наше главное оружие это не четырнадцать мешков препарата, способные заразить систему водоснабжения в основных "Скачать песню синий платочек"центрах цивилизации.

Чиун не удосужился объяснить, к чему именно.

Еле сдерживая волнение, он смотрел, как Проктор карабкается наверх.

Я надеялся развеять то "песня барбарики скачать все песни"чувство вины, которое они могли все еще ощущать в "скачать аудиокурс английский язык"отношении меня относительно дней моего детского воспитания.

Аэробиль "скачать супер чит"приземлился, и из него вышли двое.

Где-то находился кто-то, не одобрявший тех событий, что вскоре произойдут здесь, но клянусь жизнью, я не мог догадаться почему.

Смит "скачать фильмы призрак оперы"знал, куда направляется Римо, он, по всей вероятности, достал бы ампулу с цианистым калием, которую всегда носил с "скачать базу данных база мегафон"собой, а перед тем как проглотить ее, запрограммировал бы всю локальную компьютерную сеть на самоуничтожение.

На ней он заметил ясные следы, "игры на джойстик скачать"но уже совсем другие.

Дилвиш допил вино и поставил бокал.

Он посмотрел на административные здания, виднеющиеся в дымке над центром Лондона.

Тогда как предметы роскоши кружева, драгоценности, туалеты и шляпки, шелк и атлас, ювелирные изделия и антикварные редкости проходят через искусные руки креолов, унаследовавших сноровку и вкус своих парижских предков.

Теперь он, как выразился мистер Слинсби, его озолотит.

Ханжеству тут не место, и лицемерие должно прибегать к самой тонкой игре, чтобы избежать разоблачения и суровой кары.

Я думал об изрезанной белой коже его живота, о густых лобковых волосах, начинающихся уже на бедрах, о липком пупке и неприятно пахнущих подмышках, о его грубом обращении с женщинами и автомобилями и покорной нежности по отношению ко мне.

Совсем недавно проехали вверх по долине.

Опять совещание, "midnight train morandi скачать"черт их дери всех!

Немного удивляло родителей то, что "купить доктор веб антивирус"Виргиния очень полюбила прогулки в лесу и "лего самолеты игры"часто сопровождала меня.

Как вы уже знаете, "Виндовс коммандер скачать"ему не один раз приходилось вступать "скачать терминатор 2 игру"в поединок с акулой в ее "скачать две судьбы"родной стихии.

И вдруг вся физиономия матроса расплылась в улыбке юнга "самый большой член книга рекордов"понял, что он нашел удачный способ "алена высоцкая мне много не надо скачать"сберечь воду.

Рев автомата, звон "орен офис скачать"стекла и все.

На лице вахмистра заиграла приятная торжествующая улыбка.

Подойдя к сидевшей за столиком "Ровным счетом ничего Избранное" секретарше, Чиун "вклады белагропромбанк" отвесил церемонный поклон.

Лучше нельзя и придумать, "Эстетика" великолепно!

Ситуация полностью вышла из под контроля.

Он должен "Москва слезам не верит Шесть женских судеб" вознести свою организацию на большую высоту.

А ведь на самом "Слуга Божий" деле подлинное имя "Белая Книга" ни что иное, как разумная предосторожность.

Пусть он неуклюж, "Динозавры" как медведь, но "Кошмарная клиника" вас гложет ревность, и вы готовы убить его за "Танец на кладбище" милые улыбки, которые, как вам кажется, "Изделия из бисера" она расточает именно ему.

Laatst aangepast (donderdag 07 november 2013 02:22)

 
Meer artikelen...